Docenten

Aike Raes

Aike Raes

Aike studeerde af aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie te Antwerpen/Lier als artistiek danser en danspedagoge, waar ze promoveerde met een eindwerk over kinderdans. Zij deed ervaring op als danser bij Compagnie Aimé de Lignière. Zij heeft al haar energie in het Danscentrum gestoken en uitgebouwd tot een begrip in de amateur danswereld en ver daarbuiten. Momenteel worden er wekelijks 180 uren dansles gegeven en zijn er vijf productiegroepen in het centrum: Cie Aira (modern-hedendaagse compagnie), Aira Royalty (urban dance showteam), Aira Girls en Mini’s (cheerteams), Aira Ensemble (neoklassiek ensemble) en Aira United (acroteam).

Aike gaf bijscholingen in verschillende pedagogische instellingen en organisaties zoals o.a. Jeugd en Dans, Panta Rhei, de Vlaamse Turnliga, enz. Voor het Advies- en Vormingscentrum van OVSG, de overkoepelende organisatie van het gemeentelijk en stedelijk onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, verzorgde zij bijscholingen voor LO-leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. Zij heeft op vraag van deze organisatie voor het deeltijds kunstonderwijs het leerplan didactiek predans opgesteld en gaf zij, daaraan gekoppeld, bijscholingen voor de leerkrachten van dit kunstonderwijs. Aike staat mee aan de wieg van de nieuwe dansopleiding in het K.A. Redingenhof te Leuven in ASO en TSO sport – optie dans waarvan zij coördinator was. Aike heeft de artistieke leiding van het Danscentrum in het algemeen en van Cie Aira in het bijzonder.

Het Danscentrum ligt mee aan de basis van Mithe, een musical productiegroep o.l.v. Kristel Lamerichs en Lune, een hedendaagse danscompagnie o.l.v. Jennifer Regidor.

Aiko Terweduwe

Aiko Terweduwe

Wanneer Aiko op zesjarige leeftijd ontdekte dat dans de bezigheid was waarin hij zich het meest kon vinden, zijn hij en zijn ouders meteen op zoek gegaan naar een kwaliteitsvolle dansschool om daar zijn technieken te leren.

Zo is hij dan ook begonnen bij Danscentrum Aike Raes en volgde hier lessen van onder andere An De Wachter, Reena De Wit en Steeve Austin. Daarnaast volgde Aiko internationale workshops en lessen van grote idolen zoals Bam Martin, Lyle Beniga, Keone Madrid&  Mariel Martin.

Hij maakte ook menig jaar deel uit van een van de productieteams van Aike Raes Danscentrum, namelijk Royalty Crew (o.l.v. Steeve Austin). Tot slot danste heeft hij als danser mogen deel uitmaken van enkele televisieproducties zoals Junior Eurosong (2008 & 2009) en De Dansbende. 

Reeds op zijn 14 jaar kreeg Aiko de kans om danslessen te beginnen geven. Zo is meteen zijn tweede passie naar boven gekomen: lesgeven. Aiko zit nu dan ook in zijn tweede jaar lerarenopleiding secundair onderwijs. Een groot voordeel is dat hij de technieken die hij tijdens deze opleiding leert kan toepassen op het geven van zijn danslessen, en vice versa.

Amber Merchez

Amber Merchez

Amber is beginnen dansen toen ze 4 jaar oud was. Als snel kreeg ze een grote passie voor dansen. Ze studeerde af aan K.A.Redingenhof optie dans en momenteel zit ze in haar laatste jaar lichamelijke opvoeding optie fitness. Ze heeft 1 jaar bij de mini aira girls gezeten en tot heden zit ze bij de aira girls. Daarnaast zit ze ook in de compagnie.

Carlo Drappier (Zakelijke leiding)

Carlo Drappier (Zakelijke leiding)

Als jonge knaap hield hij vooral van spelen op straat, scouts (van welp tot leiding) en volleybal (het embryonale VHL). Na laborantstudies en verplichte legerdienst kon hij onmiddellijk aan de slag bij een Leuvense brouwerij die ongeveer twintig jaar later de grootste van de wereld werd. Hij heeft niet één dag als laborant gewerkt, maar wel enkele jaren als brouwer, in de boekhouding en in de verkoop.

In 1999 beslisten  Aike en Carlo om samen een nieuw danscentrum in Leuven op te richten. Terwijl Aike zich focuste op de artistieke invulling was het Carlo zijn taak om de financiële kant van deze onderneming te onderzoeken, een geschikte locatie te zoeken en de vzw op te richten. Na maanden onderhandelen met banken werd Danscentrum Aike Raes vzw dat jaar in september boven de doopvont gehouden. Hij combineerde toen zijn werk voor de brouwerij met zijn werk voor het Danscentrum. Hij kanaliseerde de groei die jaar na jaar werd gerealiseerd in de verdere uitbouw van dit centrum.

Sinds 2006 werkt hij fulltime voor het Danscentrum, waar hij verantwoordelijk is voor al het zakelijke o.a. facturatie, loonadministratie, budgetplanningen, balansen, lidgelden, subsidies, dansstages en -festivals, nieuwsbrieven, enz. Hij is mede-oprichter van BCF, the Belgian Cheerleading Federation en de Sporthumaniora optie Dans. Het merendeel van de verbouwingen in het Danscentrum heeft hij zelf gerealiseerd tijdens de 'rustige' zomermaanden. Hij is creatief in het oplossen van technische problemen en het ontwerpen van decors. Met een nuchtere kijk runt hij het Danscentrum zonder het sociaal en maatschappelijk project uit het oog te verliezen. Hij is erin geslaagd een kader te scheppen waarbinnen creatieve en artistieke geesten zich verder kunnen ontplooien.

Carlo heeft drie jaar salsa gedanst maar is om het met zijn eigen woorden te zeggen 'vooral een groot danser in zijn hart.'

Christophe Degelin

Christophe Degelin

Christophe studeerde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en zette zijn opleiding verder aan “Le Centre National de Danse Contemporaine” in Angers (FR). Hij was tijdens zijn studies te zien in verschillende musicalproducties en stond op festivals in binnen- en buitenland.
Na zijn stage bij jongerengezelschap “IT Dansa” in Barcelona, werkte hij intens samen met Maurice Béjart.
In 2005 werd hij uit 900 kandidaten gekozen om deel te nemen aan het Europees interdisciplinair programma D.A.N.C.E. onder leiding van ’s werelds meest gerenommeerde choreografen. Met hen reisde hij gedurende twee jaar Europa rond en trad hij op in de belangrijkste steden.
Hij vervolmaakte zich aan de “Palucca Schüle” te Dresden en behaalde daar zijn Masterdiploma als danser.

Christophe creëerde de choreografie voor de theatershow “Els De Schepper Roddelt”, blikte verscheidene videoclips in voor Studio 100 en danste mee in producties zoals: “Supervrouw” (Els De Schepper), “Els De Schepper Roddelt”, “Death in Venice” (Muntschouwburg Brussel), “Love” (Kopergietery), “Notre Dame de Paris”, “Fantasia, de Giga Grote Muisical”, “Peter & de Wolf” en “Hopla”. In 2013 was Christophe te zien in de musical “Muerto” (IXx Pharma) waarvoor hij eveneens de choreografie creëerde. Afgelopen zomer ging hij op tournee door Europa met de dansvoorstelling “Two Sink, Three Float” (Studio Eclipse). Ook in de zomer van 2014 danste hij mee in deze productie. Momenteel staat hij op de planken in de spektakel musical “14-18” (Studio 100).

Naast op de scène staan heeft Christophe sinds enkele jaren ook de microbe van het lesgeven te pakken waarmee hij zijn kennis en ervaring met veel passie tracht door te geven aan jong en oud. Hij creëert gastchoreografiëen voor verscheidene dansscholen en geeft momenteel ook nog les bij Vzw Puur.

Clementine Delporte

Clementine Delporte

Clémentine kreeg de danskriebels al vroeg te pakken toen ze als 6-jarige haar eerste stappen in het Danscentrum zette.

Na jaren alle mogelijke danslessen te volgen, besloot ze auditie te doen voor de Aira Girls, waar ze een plaatsje wist te bemachtigen. Vervolgens belandde ze ook nog in Compagnie Aira. 

Opgeleid door Sarah Coene in kleuterdans, geeft ze er nu ook les.

Cliff Pots

Cliff Pots

Cliff studeerde af als licentiaat L.O. aan de KULeuven met een specialisatie Dans, o.l.v. Jack Delsing en Eliane De Gendt. Gedurende meer dan tien jaar volgt hij danslessen en workshops bij tal van dansscholen in Groot Leuven, en stages in binnen en buitenland. Als lesgever heeft hij al enkele jaren ervaring in verschillende dansstijlen (streetdance, modern-jazz, hedendaags, jazz en showdance ). Tevens is hij ook actief als freelance dansdocent bij Sporta en Bloso. Als danser maakt hij reeds meer dan 10 jaar deel uit van Danscompagnie Lune o.l.v. Jennifer Regidor, waarmee hij in een 15-tal producties meedanste.

David Van Eylen

David Van Eylen

Dheeraj Asarfi

Dheeraj Asarfi

Dheeraj Asarfi studeerde van 1992 tot 1996 aan de Hogeschool voor de kunsten, jazz -en showmusicalopleiding in Amsterdam. Hij volgde vele workshops, onder meer in New York – Alvin Ailey School, in Frankfurt – SOAP, in Venice – Hiphop Convention, in London – London Dance Studios.

Zijn werkervaring in musicals: 1999: Fame, 1998: Muziekspektakel “De Tijdaffaire”, 1996/7: West Side Story, 1995: Faya. Hij was lid van de Modern Jazz gezelschappen DOX (Verborgen Labyrinth), Amsterdam Dance Company, Jazzcool, Djazzex. Hij heeft een uitgebreide doceerervaring in jazz, modern jazz, streetdance, hiphop, showmusical en heeft les gegeven aan de Amsterdamse Dansacademie, de Rotterdamse dansacademie Codarts, Fontys dansacademie Tilburg, ADC, Amsterdam Dance Center, DMS, Arabesque, zomerstage Antwerpen, Dance XL, Rene Bardoel Dance Center, Haarlem.

Hij volgde workshops in België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, China en Zwitserland. Hij was ook actief als choreograaf in de producties ‘Lose Control’, ‘Letting Go’, ‘Finished’, ‘Let’s Get Retarded’, ‘Carpe Diem’, ‘Het Onderzoek’, ‘In my Little Garden’, ‘Just Relax’, ‘Trinishri’, ‘A Letter to my Mom’, ‘Icarus’, en maakte shows voor Gapstar, Bigstar, Levi’s, Ford, BMW, Mercedes, Wella, Martinair, Randstad, Saturday Night Fever show, Eftelingshow, Soundmixshow, Aidsgala, Holland Showballet, Ajax gala, Dansmondial (pilot), en als danser voor Let’s Dance.

Florian De Coster

Florian De Coster

Florian is kind aan huis, hij startte met dansen op 3-jarige leeftijd in het danscentrum. Deze passie is steeds blijven groeien en tot op vandaag nog altijd duidelijk aanwezig.

Florian studeerde af aan K.A. Redingenhof in de richting sport optie dans en volgt nu de opleiding LO&BW. Over de jaren heen heeft hij van verschillende stijlen geproefd zowel in de opleiding als in het danscentrum zelf.

De interesse in hedendaags en cheerleading werd het grootst.

Zo kwam hij dan ook terecht in Compagnie Aira en Aira United.

Ginie Klaasen

Ginie Klaasen

Ginie studeerde af als docente theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam met specialisaties klassieke en moderne dans en is gediplomeerd oefentherapeute-Mensendieck. Als danseres was ze van 1998 tot 2003 verbonden aan de dansgroep Ten Voeten Uit in Amsterdam. Ginie heeft jarenlange ervaring als dansdocente in diverse dansdisciplines, maar haar voorliefde gaat vooral uit naar de klassieke dans. Zij gebruikt in haar lessen haar kennis als oefentherapeute. Ginie werkte als freelancer in diverse praktijken voor oefentherapie-Mensendieck en verdiepte zich in de preventie van dansgerelateerde blessures. Zij heeft zich gespecialiseerd in Pilates en geeft deze lessen met veel passie en kennis.

Tevens werkt zij op de humaniora KA Redingenhof in Leuven. Zij geeft er klassiek ballet en fysieke training in de sportrichting-optie dans. Voor deze optie verzorgt zij ook de coördinatie.

Ginie geeft al diverse jaren met veel plezier en enthousiasme les klassiek ballet in het Danscentrum Aike Raes.

Goedele De Raeymaeker

Goedele De Raeymaeker

Goedele wist al van kleinsaf dat ze dansjuf wilde worden. Ze ging voor haar droom en studeerde in 1993 af als danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (HIDD).

Ze werd meteen aangezocht door de Leuvense Balletakademie om er de balletlessen te geven.

Sindsdien maakt Goedele naam door de kwaliteit van haar lessen en haar ijzersterke dansvoorstellingen. In 1999 richtte ze ook haar eigen danscompagnie, co.Dans, op waarmee ze de lat voor zichzelf en haar dansers nog een stuk hoger kon leggen. Goedele volgde stages in binnen- en buitenland.

Zij werkte als danseres en choreografe samen met theatermaker Wayn Traub (1997). Voor ‘Ausencia’, één van haar eigen creaties, ontving zij de SACD – Prix Professionnel (2002).

Ze werkte als choreografe ook mee aan ‘Vandaag, het morgen van gisteren’, de theater- en muziektournee van Yasmine met muziek van Leonard Cohen (2005) en de videoclip ‘Easy’ van Tom Helsen (2007).

Onder haar artistieke leiding is Aira Ensemble, het neoklassieke balletgezelschap van het Danscentrum, ambassadeur van Vlaanderen 2012/2013 en 2016/2017 in de klassieke dans geworden!

Ineke Van Meerbeek

Ineke Van Meerbeek

Jennifer Regidor

Jennifer Regidor

Jennifer volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze was danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan (Rosas), Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens, enz.

Ze werkte mee aan binnen- & buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo, Roberto Olivan, enz. Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig culturele centra in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune ambassadeur van hedendaagse dans in Vlaanderen.

De laatste jaren mengt ze hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. percussie, zang, videokunst. Om de Lune te kunnen professionaliseren richt ze in 2010 een tweede compagnie op, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden als Compagnie CoCon. Deze bestaat uit een database van free-lance dansers, die per project worden aangesproken. Haar eigen dansmateriaal evolueert nog steeds en wordt vooral gekenmerkt door de muzikaliteit, flow en dynamiek waarbij ze het partnerwerk en grondwerk niet schuwt.

Jens Van Noten

Jens Van Noten

Jens begon als jonge tiener met dansen en startte na 1 jaar met wedstrijddansen. Dit de eerste jaren nationaal, later ook internationaal. Hij eindigde zijn laatste jaren in het wedstrijdcircuit steeds bovenaan en werd meermaals Belgisch Kampioen in de categorie hiphop. Tijdens zijn 2 laatste jaren in de middelbare school steeg zijn interesse en passie voor dans en begon hij zich breder te oriënteren. Moderne dans, jazz en contemporary kwamen er al snel bij. 

Toen hij 18 jaar was nam Jens een grote stap. Hij besloot voor zijn passie te gaan en een professionele dansopleiding te starten. Hij begon aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij startte er in de richting 'Theaterdans Uitvoerend Jazz/Urban'. Hij kreeg les in diverse stijlen, van klassiek tot Afro. 

Tijdens zijn eerste jaar aan de academie nam Jens deel aan het televisieprogramma 'The Ultimate Dance Battle'. Hier zat hij in het team van choreografe modern, Min Hee Bervoets. Hun team eindigden in de halve finale, dit was voor Jens zijn commerciële opstap.

Hij studeerde in 2015 af en behaalde zijn bachelor in Theaterdans Uitvoerend 'jazz/urban'. Vanaf zijn stagejaar is Jens zowel in de commerciële als theaterwereld blijven werken. Commercieel was hij te zien bij o.a. The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols, Tegen de Sterren op Live, Radio 2 Zomerhit,.. In theaters doorheen Nederland heeft hij 2 producties met Truus Bronkhorst gedanst.

Momenteel is Jens aan het touren met de Belgische artiest Loïc Nottet. De 'Selfocracy Tour' gaat doorheen landen zoals België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Jocelyn Joosten

Jocelyn Joosten

Jocelyn werd opgeleid als docente in actuele dans op de Vlaamse trainerschool in 2012 en was tevens ISVP studente street en jazz aan het Broadway Dance Center in New York waar zij een certificate of excellence behaalde in 2013. Eind 2013 richtte ze haar eigen dansteam ‘J + dance crew’ op. In 2015 werden zij ambassadeur Urban Dance in Vlaanderen en Brussel. Ze danste zelf in verschillende wedstrijd -en showteams en geeft momenteel fulltime les zowel in de recreatieve als competitieve sector.
Jozefien Longin

Jozefien Longin

Op 7-jarige leeftijd begon Jozefien te dansen, en al snel bleek de danskriebel groot te zijn. Toen ze in het vijfde leerjaar zat nam ze deel aan de audities voor de mini aira girls. En tot op heden danst ze nog als cheerleader voor de Leuven Bears. Ook helpt ze Sanne De Smet met de coaching van de mini’s en de aira girls. Jozefien studeerde af aan K.A. Redingenhof in de richting Sport optie Dans, waarnaast ze in het danscentrum lessen volgde in verschillende stijlen. De interesse in jazz en hedendaags werd groter en zo kwam ze ook terecht in Compagnie Aira. Maar ook het cheerleaden houdt haar nog steeds heel erg bezig, zo zit ze ook in het acroteam van het danscentrum, Aira United. Sarah Coene nam de opleiding kinder- en predans voor haar rekening, en zo start Jozefien komend seizoen met lesgeven binnen de dansschool aan deze groepen.

Julie Baillieu

Julie Baillieu

Julie is al sinds haar vier jaar gebeten door het dansen. Ze begon met klassiek ballet en jazz dance. Nadien startte ze ook met lessen hedendaags, show- en streetdance te volgen. Van 2004-2012 was ze lid van de compagnie Aira en van 2009-2012 was ze ook lid van de Aira Girls. Tijdens deze jaren heeft ze deelgenomen aan internationale workshops en wedstrijden. Sinds 2012 is ze coach van het cheerleadingteam Aira United waarmee ze al 3 jaar op rij Belgisch kampioen is en ook al internationale titels kon behalen.

Ze heeft haar certificaat van coach behaald en van jurylid in cheerleading. Ze heeft ook haar masterdiploma Lichamelijke Opvoeding en bewegingswetenschappen en haar specifieke lerarenopleiding behaald aan de KULeuven. Tijdens deze opleiding behaalde ze haar diploma trainer B in jazzdance en trainer A in de fitness. Buiten haar uren lesgeven in het Danscentrum, is ze leerkracht LO en geeft ze jazzdance aan alle jaren in het KA. Redingenhof.

Karen Francois

Karen Francois

Karen zette haar eerste danspassen als vierjarige in de balletschool Ann Kempeneers in Genk. Sinds 1988 doet ze ieder jaar mee aan de RAD- examens en behaalde daar verschillende diploma’s. Haar hogere studies deed ze aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Daar behaalde ze het diploma van regent L.O.-bewegingsrecreatie optie Dans & Aerobic met een eindwerk over rolstoeldansen en een diplomasupplement optie Fitness. Ze gaf enkele jaren les als L.O.-leerkracht in het lager onderwijs en verdiepte zich verder in de dans- en aerobicwereld. Ze behaalde verschillende diploma’s en certificaten: Trainer B Jazz (Bloso/VTS), Nike Academy Step & Aerobic, Zumba-instructor Level 1+2, Official Fitball Instructor. Ze volgde verschillende nationale en internationale dansstages, en was jaren actief als monitor van de Dienst Jeugdwerking. Momenteel is ze full-time bezig met het lesgeven van verschillende dans- en groepslessen in en rond het Leuvense.

Leen Declercq

Leen Declercq

Leen danst al sinds haar zes jaar bij Aike. Nadat ze in Leuven haar ASO diploma behaalde, trok ze naar Rotterdam om daar een professionele dansopleiding te volgen. In juli 2014 studeerde ze af aan Codarts, Rotterdam waar ze werd opgeleid tot danser en dansdocent. Tijdens haar studies specialiseerde ze zich in klassiek ballet en hortontechniek. Om zich te verdiepen in deze Amerikaanse danstechniek liep ze stage in The Ailey School, New York.

Leen geeft momenteel klassiek ballet en jazz aan zowel kinderen als jongeren in het Danscentrum. Daarnaast ontwikkelde ze een les hortonjazz, een techniekles voor gevorderden waarbij hortontechniek als uitgangspunt wordt gebruikt. Hierbij wordt op een dynamische manier gewerkt aan spierverlenging en -versterking.

Lenja Swinnen

Lenja Swinnen

Sinds erg jonge leeftijd is Lenja gebeten door de sportkriebels. Het voelde dan ook vertrouwd om een studie te starten in de Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen aan de KULeuven.

Tijdens haar topsportcarrière als gymnast en stages met buitenlandse trainers realiseerde ze zich de enorme impact die 'the mind' heeft op topprestaties.

Dit was haar motivatie om na haar eerste studies (LO&BW + SLO-LO) nog een studie Master in de Psychologie te starten aan de KULeuven.

Momenteel is Lenja werkzaam als sportpsychologe enerzijds, en als trainer/coach van leidinggevenden in de bedrijfswereld. Ze heeft ervaring in het lesgeven aan atleten en trainers in de disciplines gymnastiek, dans en rock & roll.

Lenja verstevigd momenteel het coach team van Aira United.

Meer info kan je terugvinden op www.mentalperformance.be .

Luna Baron

Luna Baron

Vanaf haar 7de levensjaar ging Luna met plezier naar de dansles. Ze begon als een ware streetdanseres, maar al snel bleek haar interesse in andere stijlen ook heel groot te zijn.

Na het volgen van deze stijlen ontdekte ze dat ze meer wou dan enkel dansles volgen. Zo begon ze op 14-jarige leeftijd al verschillende dansstages te geven als monitor en later als echte dansdocent.

Nadat ze hier haar passie had gevonden, volgde ze de opleiding kleuter, kinder en predans bij Sarah Coene waardoor ze op haar 17de als vaste docent aan het werk kon. 

In dat jaar werd ze niet alleen dansdocent, maar werd ze ook één van de nieuwe Aira Girls.

Natalie Jans

Natalie Jans

Natalie danst al sinds haar 5 jaar. Ze is gestart met klassiek ballet maar al snel kreeg ze de microbe van streetdance te pakken. Zo volgde zij bijscholingen en stages bij Terpsichore, dance academy tour, arabesque, nationale en internationale docenten zoals Mike Alvarez, Steeve Austin, Dheeraj Asarfi, Ghilain, Mendo, Nessa, Michel Froget. Twee jaar lang maakte zij deel uit van ons showteam Aira dance.

Al sinds haar zeventiende geeft zij danslessen op verschillende plaatsen en voor verschillende leeftijden en verzorgt ze dansstages en danskampen voor kinderen en jongeren.

Natalie heeft het diploma initiator hedendaagse dans en instructeur B streetdance bij de Vlaamse trainerschool behaald. Ze heeft lange tijd van haar hobby haar beroep kunnen maken en heeft haar ook bijgeschoold in groepslessen. Van Aalo heeft zij het diploma aerobic, step-aerobics, fitness, bodyschape, kidz en streetdance. Zij voltooide ook de opleidingen dansinstructeur bij Danskant en Zumba basic 1 en 2 en aquazumba.

Van vooropleiding is zij maatschappelijk assistent. In 2014 heeft zij haar specifieke lerarenopleiding afgerond en hoopt nu haar danspassie te combineren met een job als leerkracht in het onderwijs.

Robin Brys

Robin Brys

Ruben Pasture

Ruben Pasture

Samuel Chan

Samuel Chan

Opgegroeid in Heule, begon Samuel Chan met Hiphop op 10-jarige leeftijd. In een stad waar mainstream heerste en subcultuur bijna taboe was, was het moeilijk voor Samuel om zijn plaats te vinden. Het spoorde hem aan om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Al snel was het voor hem duidelijk dat hij een professioneel hiphop danser wilde worden. Om deze droom waar te maken en zich te verdiepen in de hiphop cultuur, sloot hij zich aan bij J.S. Dance Power. Een crew waar hij gedurende zes jaar danste en aan talloze wedstrijden meedeed én won. Hij begon zich te realiseren dat er meer was dan hiphop alleen en vond inspiratie in hedendaagse dans en de gevechtskunst die hij al sinds zijn jeugd beoefent. Zijn eigen unieke stijl ontwikkelt zich.

De 16-jarige Samuel begon zijn kennis te delen met anderen, hij gaf les in heel België en daarbuiten. Hij neemt deel aan So You Think You Can Dance in 2009, waar zijn unieke stijl de jury weet te bekoren en waar hij bewijst meer dansstijlen dan enkel hiphop aan te kunnen. Hij slaagt erin aan de liveshows mee te doen en begint zo zijn carrière als professioneel danser.

Om aan de top te blijven in België is het nodig jouw stijl continue te blijven ontwikkelen en te blijven leren. In 2012 neemt Samuel deel aan Belgium’s Got Talent met zijn crew Co.Lab. Ze halen de finale en openen zo vele deuren. Samuel verzorgt choreografieën voor grote evenementen als I Love the 90s, Tomorrowland, Mercedes, etc. en zetelt in jury’s van verschillende battles en wedstrijden zoals European Championship of Hip Hop Unite en World of Dance. Vandaag is Samuel Chan de co-eigenaar van The Spot.

Sanne De Smet

Sanne De Smet

Sanne zette haar eerste danspassen al toen ze vijf was. Ze startte met klassiek ballet en jazzdance. Nadien volgde ze ook lessen street- , showdance en hedendaagse dans. Zeven jaar lang maakte ze deel uit van Aira Dance. Ze is ook actief geweest als danser in Aira united team. Momenteel is ze als danser actief bij Compagnie Aira . Met deze groep neemt ze deel aan wedstrijden zowel in binnen- als buitenland.

Sinds het jaar 2013 – 2014 is ze ook actief als coach van de Aira Girls en de Mini Aira Girls. In juni 2012 behaalde ze haar diploma van kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Vanaf dat jaar werkt ze als kleuterleidster in de ‘Vrije kleuterschool Blauwput: De speelkriebel’ te Kessel-lo.

Zij heeft haar attest van jeugdanimator en heeft al een aantal jaren ervaring in de speelpleinwerking. Ze volgde de opleiding kleuter- en peuterdans onder leiding van Aike Raes en de cursus jazz-didactiek onder leiding van Lenneke Rasschaert. Daarnaast heeft ze gedurende vier jaar lessen geassisteerd in het danscentrum onder leiding van Aike Raes en Sarah Coene. Sinds mei 2017 is ze een gelukkig moeder geworden van een prachtige dochter.

Sarah Coene

Sarah Coene

Sarah Coene studeerde in 2006 af als Licentiate Lichamelijke Opvoeding aan de K.U.Leuven met specialisatie Dans en Sportmanagement. In 2007 behaalde zij ook het bijkomende diploma van de Academische Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en volgde zij een opleiding als psychomotorisch therapeute aan de K.U.Leuven. Al vele jaren is zij actief als docente kleuterdans, kinderdans, predans en jazzdance in Danscentrum Aike Raes waar zij een persoonlijke opleiding kreeg van Aike Raes. Zij volgde cursussen methodiek jazzdance bij Lenneke Rasschaert en Ben Berghmans en schoolt zich regelmatig bij op binnen- en buitenlandse dansstages (o.a. bij Centre du Jazz Rick Odums in Parijs). Zij voltooide ook de opleidingen Dansinitiator 1 en 2 bij Danskant, Zumba Basic 1 en 2 en Instructor Fitball. Voor het Advies- en Vormingscentrum van OVSG verzorgt zij jaarlijks bijscholingen voor LO-leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. Daarnaast doceert zij ook het vak Ritmische en Expressieve bewegingsactiviteiten aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de K.U.Leuven. Gedurende 10 jaar is zij ook lid geweest van Compagnie Aira maar nu legt ze zich volledig toe op het coachen van onze cheerteams Aira Girls, Aira United en Mini Aira Girls die de thuismatchen van de basketbalploeg Leuven Bears begeleiden en regelmatig deelnemen aan binnen- en buitenlandse cheercompetities.
Sarah Mancini

Sarah Mancini

Sarah Mancini studeerde in 2012 af aan de Fontys dansacademie in Tilburg en werd genomineerd voor de Jacques de leeuw prijs, als meest belofte student.

Dat zelfde jaar zat ze in het winnende team van het tv programma The Ultimate dancebattle. Sinds haar afstuderen heeft ze niet meer stilgezeten en reist ze de hele wereld af.

Zo was ze te zien in de liveshows van so you Think you can dance. Is ze vaste danseres van verschillende tv programma's en sportmerken.

Ze danste mee in verschillende nationale en internationale musicals, dansproducties, videoclips, reclamespots, films.

Naast zelf op de planken staan wordt Sarah vaak gevraagd voor workshops, jureren van wedstrijden en als choreograaf

Silvia Leon

Silvia Leon

Op 11-jarige leeftijd werd Silvia León gegrepen door flamenco, een passie die haar sindsdien niet meer loslaat.

Eerst volgde ze traditionele flamenco bij Emilio Salazar en nadien leerde ze moderne choreografieën bij Antonio Martínez.

Ze heeft verschillende stages gevolgd in Spanje bij o.a. Saray Montoya, Javier Latorre en Encarnación López. Naast flamenco volgde ze ook Irish Tapdance, Pilates en Showdance.

Via haar opleiding musicologie aan de KULeuven verdiepte ze zich in de geschiedenis en herkomst van de flamencodans.

Na het voltooien van de academische lerarenopleiding stapte ze in het onderwijs als leerkracht muziek.

Sinds 2005 geeft ze dansles aan volwassenen, jongeren en kinderen. Regelmatig geeft ze optredens, voordrachten, workshops en teambuildings.

Haar website is www.silvialeon.be

Stijn Luyten

Stijn Luyten

Stijn, aka bboy Stanny, studeerde in 2007 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding aan de KU-Leuven waar hij tijdens zijn stage Unbreakable uitvond. In 2000 werd Stijn Europees kampioen rope-skipping en zocht hij een nieuwe sportieve uitdaging die zijn ritmische en acrobatische talent verder konden ontwikkelen. Pas op zijn 16de begon hij te dansen, dit helemaal alleen op de straten rond het jeugdhuis waar hij vaak vertoefde. Op een fuif ontmoette hij in de cirkels andere breakdancers die hem meenamen om lessen te volgen. Van het één kwam het ander en momenteel werkt Stijn fulltime rond alles wat met dans te maken heeft. Zo is hij lid van de breakdancecrew Local Legendz, coach/choreograaf, professioneel danser, dansconsulent, docent bij de VTS opleiding streetdance en organisator van verschillende danswedstrijden en events. Hij is oprichter van en stuwende kracht achter ‘The Unbreakable World Championship’ dat plaatsvindt in de Lotto-Arena te Antwerpen. Volgens hem zijn grootste verdienste tot nu toe!
Als promotor van straatdans is Stijn voorzitter van vzw Straatrijk en werkt hij bij Dansliga, sportfederatie vzw waar hij verantwoordelijk is voor de verdere uitbouw van breakdance. Hiervoor organiseert hij wedstrijden in heel Vlaanderen. Stijn wordt vaak gevraagd als choreograaf en danser bij verschillende grote merken, commerciële opdrachten en reclamespots hiernaast wordt hij ook vaak als jurylid of presentator gevraagd op nationale en internationale wedstrijden in binnen- en buitenland. Samengevat, Stijn is passioneel bezig met zijn hobby die onbewust uitgroeide tot zijn beroep!

Tamara Arruti

Tamara Arruti

Thibault Bollue

Thibault Bollue

Thibault danst al sinds 2003 in het danscentrum en heeft sindsdien de dansmicrobe goed te pakken. Hij is begonnen met kleuterdans, om daarna ballet, jazz en street te volgen en heeft daar later nog hedendaags en show dance aan toegevoegd. 

Hij is al sinds 2012 lid van Compagnie Aira, en heeft hiernaast nog in ander productiegroepen gedanst: de Mini Aira Girls van 2008 tot 2010, hij heeft 2 keer als danser de zomertoer van VTMKzoom meegedaan (2010-2012) en heeft 4 jaar deel uitgemaakt van het cheerleading team Aira United waarmee hij 2 keer deelnam aan het wereldkampioenschap Cheerleading, en in 2016 in 2 categorieën Europees kampioen werd.

Tijdens het optreden ‘Colors of Life’ (2017) kreeg Thibault voor het eerst de kans om te choreograferen: hij maakte de solo’s van de hoofdrolspelers en kleine stukken in de dans ‘The king must die’ van de Compagnie.

Thibault studeerde in het secundair onderwijs de richting Lichamelijke Opvoeding, optie dans aan het KA Redingenhof, waar hij les kreeg in verschillende dansstijlen: ballet, jazz, street, show dance en hedendaags. 

Hij studeert nu Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan UCLL.

Thibault zal dit jaar als jazz dansdocent werken en als acro coach van de mini aira girls, samen met Nele vanden Bossche.

Tom Verstuyf

Tom Verstuyf

Tom studeerde in het middelbaar aan de kunsthumaniora Brussel richting woordkunst-drama. Gedurende deze opleiding kwam hij in aanraking met de choreograaf Wim Vandekeybus. Deze man inspireerde Tom en besloot daarom om na zijn middelbaar onderwijs verder te gaan met dans. In 2010 startte hij dan ook in het Muda voor een 7de jaar dans. In 2011 zette hij zijn studie verder aan de Fontys Dansacademie te Tilburg waar hij in juni 2015 afstudeerde. Gedurende deze 4 jarige opleiding kwam Tom in aanraking met verschillende dansstijlen en choreografen. Graham, afro, jazz, klassiek en nog veel andere stijlen kwamen aanbod. Naast en na zijn opleiding volgde Tom ook verschillende workshops in binnen en buitenland zoals Hofesh Shechter intensive, P.A.R.T.S summerschool, Ultima vez workshops, Summer intensive Portugal,.… In zijn lessen richt Tom zich vooral op techniek die zijn dansers helpt om zich verder te ontwikkelen. Zijn lessen zijn technisch uitdagend maar het dansplezier blijft voorop. Iedere danser werkt op zijn eigen niveau, op zijn eigen tempo en krijgt gedurende de les voldoende opbouwende feedback.
Zoë Demoustier

Zoë Demoustier

Zoë (1995) begon als vierjarige in het danscentrum Aike Raes. Ze volgde er verschillende disciplines waaronder Jazz, Street, klassiek ballet, Show en Hedendaagse dans en nam deel aan de jaarlijkse voorstellingen van het danscentrum. Tussen haar tiende en veertiende was ze actief in de productiegroepen als mini-cheer en Aira girl. Daarna spitste ze zich meer toe op hedendaagse dans en werd ze lid van Compagnie Aira en van Compagnie Lune & Co waar ze meedanste in ‘LMNT’ (Lune) en enkele edities van Dansproject (Lune en co). Buiten het danscentrum deed ze mee aan voorstellingen van Fabuleus, Kopergietery en Het Kip (‘Dromen hebben veters’, ‘Acte gratuite’, ‘Kameleon’, ‘Suenos’ en ‘Vrouw’) waarbij ze gefascineerd raakte door het combineren van dans en theatrale elementen. Ze volgde de afgelopen jaren workshops bij o.a. Lisbeth Gruwez (Troubleyn, Jan Fabre), Anton Lachkyn & Peter Jasko (Les SlovaKs), Ryan Djojokarso (Codarts), Seppe Bayens (Ultimavez), en stages in Parts, Troubleyn en Amsterdam Dance Center! In 2011 en 2012 assisteerde ze o.l.v. Sarah Coenen de kleuter en predans en behaalde ook haar animatordiploma. Ze begeleidde danskampen en stages binnen en buiten het danscentrum. Momenteel studeert ze aan de Amsterdamse Hogeschool Voor de Kunsten. Ze volgt er de Mime-opleiding waarin dans- en bewegingsanalyse de basis vormen om nieuw theater te spelen en te maken. Naast producties waarin ze zelf danst maakt ze ook eigen werk o.a. ‘Cirkel’ (2012, solo voor Soscastoa Gent), ‘Suly’ (2013, dans-kortfilm Brussel), ‘Voor ik vergeet’ (2014, Amsterdam), ‘Stil-Staan’ (2014, choreografie voor Compagnie Aira), ’Impact’ (2015 Amsterdam), Personal Space’ (2015 Dance.Impact, Dance project). Sinds twee jaar geeft ze de DAMBA lessen waarbij dansplezier, het ontdekken van bewegingsvrijheid en expressie centraal staan. Daarnaast werkt ze met de dansers van Compagnie Aira, ze maakt voor hen choreografiën en begeleidt hen in het maken van eigen bewegingsmateriaal en het zoeken naar theatrialiteit in beweging.