Goedele De Raeymaeker

Goedele wist al van kleins af aan dat ze balletjuf wilde worden. Ze ging voor haar droom en studeerde in 1993 af als danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie.

Sindsdien maakt Goedele naam door de kwaliteit van haar lessen en haar ijzersterke dansvoorstellingen. In 1999 richtte ze ook haar eigen danscompagnie, co.Dans op waarmee ze de lat voor zichzelf en haar dansers nog een stuk hoger kon leggen. Goedele volgde vele stages in binnen- en buitenland.

Zij werkte als danseres en choreografe samen met theatermaker Wayn Traub (1997). Voor ‘Ausencia’, één van haar eigen creaties, ontving zij van de Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD) de Prix Professionnel (2002).

Ze werkte als choreografe ook mee aan ‘Vandaag, het morgen van gisteren’, de theater- en muziektournee van Yasmine met muziek van Leonard Cohen (2005) en de videoclip ‘Easy’ van Tom Helsen (2007). ). In 2019 choreografeerde zij ook nog voor de videoclip 'Slaapwandelaars' van Eva De Roovere.

Onder haar artistieke leiding is het Aira Ensemble, het neoklassieke balletgezelschap van het Danscentrum, in de seizoenen 2012/2013 en 2016/2017 Ambassadeur van Vlaanderen in de Klassieke Dans geworden!

In 2018 haalde Aira Ensemble de kwartfinale van Dance as One, een danswedstrijd op VTM en in 2019 won zij met één van haar werken Choreographer's ball. Zowel in 2021 als in 2022 won deze groep de award voor beste techniek op de Belgian Dance Awards!

Naast de lessen in ons Danscentrum, geeft Goedele ook de lessen ballet aan de dansers van de kunsthumaniora Lemmensinstituut.

Haar passie voor ballet is na al die jaren nog steeds even groot, dat zal elke danser die haar lessen volgt kunnen beamen!