Aike Raes

Aike studeerde af aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie in Antwerpen/Lier als artistiek danser en danspedagoge, waar ze promoveerde met een eindwerk over kinderdans. Zij deed ervaring op als danser bij Compagnie Aimé de Lignière. Zij heeft al haar energie in het Danscentrum gestoken en uitgebouwd tot een begrip in de amateurdanswereld en ver daarbuiten. Momenteel worden er wekelijks 180 uren dansles gegeven en zijn er vijf productiegroepen in het centrum: Compagnie Aira (modern-hedendaagse compagnie), Aira District (urban dance showteam), Aira Girls en Mini’s (cheerteams), Aira Ensemble (neoklassiek ensemble) en Aira United (acroteam).

Aike gaf bijscholingen in verschillende pedagogische instellingen en organisaties zoals o.a. Jeugd en Dans, Panta Rhei, de Vlaamse Turnliga, enz. Voor het Advies- en Vormingscentrum van OVSG, de overkoepelende organisatie van het gemeentelijk en stedelijk onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, verzorgde zij bijscholingen voor LO-leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. Zij heeft op vraag van deze organisatie voor het deeltijds kunstonderwijs het leerplan didactiek predans opgesteld en gaf zij, daaraan gekoppeld, bijscholingen voor de leerkrachten van dit kunstonderwijs. Aike stond mee aan de wieg van de dansopleiding in het K.A. Redingenhof in Leuven in ASO en TSO sport – optie dans waarvan zij coördinator was. Aike heeft de artistieke leiding van het Danscentrum.

Het Danscentrum ligt mee aan de basis van Mithe, een musical productiegroep o.l.v. Kristel Lamerichs en Lune, een hedendaagse danscompagnie o.l.v. Jennifer Regidor.